logo

Vinarija Trdenić

Vinarija Trdenić

Vinarija Trdenić je nastala prije dvadesetak godina kao nastavak tradicije stare više od jednog stoljeća u vinogradarstvu i vinarstvu. I danas kao i nekad, svi članovi obitelji od najstarijeg do najmlađeg člana uključeni su u procese rada, stvarajući poticajnu i ugodnu radnu sredinu u kojoj se njeguje vinarski i vinogradarski duh.

Jedna od vinarija moslavačkog vinogorja kojanjeguje dugu tradiciju uzgoja vinove loze na tim prostorima, posebno pridajući pažnju autohtonoj sorti Šklet. Pored Škrleta uzgajaju se i druge visoko kvalitetne sorte kao što su Graševina, Pinot bijeli, Pinot sivi, Cabernet sauvignon, Traminac.

Konstantno ulaganje u nove tehnologije proizvodnje, sticanje novih znanja, te spajajući ih sa specifičnostima i tradicijom ovog vinogorja garancija je uspjeha ove obiteljske vinarije.


Vina Trdenić

Škrlet


Transparentne slamnato žute boje sa zelenkastim odsjajem na rubovima čaše, uz delikatne svježe arome, izuzetno dopadljivog voćnog karaktera koji asocira ne zelenu dunju i meso banane, miris proljetnog livadnog cvijeća poput jaglaca i visibaba te aromatske crte mineralnosti, elegantnog i nježnog tijela. Vrlo nenametljivo u ustima s visokom mineralnošću koja razvija užitnost pijenja. Uz jela kojima je bazna namirnica slabijeg tijela poput bijele ribe ili bijelog mesa peradi, bez uljnatih umaka, nježne i delikatne aromatike . Uz prilog poput riže ili tjestenine te sa segmentom svježine poput redukcije bijelog vina, kreme manga, citrusa i sl. ili kao jednostavno ljetno osvježenje.


Gastro preporuka: Idealan uz predjela i laganija glavna jela, te roštiljVina Trdenić

Cabernet sauvignon


Jedna od najznačajnijh i najzastupljenijih sorti u Svijetu prisutan je i u našimvinogorjima. Ovaj francuski (bordoški) kultivar daje vrlo dobre rezultate i na području Moslavine. Naš je rubinsko crvene boje bistar i djelomično gust. Vrlo kompleksnog mirisa gdje se na prvu istiću crno voće, orah i začinske trave a kasnije dolazi čokolada i lagane eterske note. Vino je suho,toplo i mekano, djelomično sviježe, ukusno i finih gotovo svilenih tanina. Uravnoteženo, srednjeg tijela i fine kakvoće.


Gastro preporuka: Tamno meso, zreli sireviVina Trdenić

Rose


Srednje do koncentrirane živahne, ružičaste boje. U aromatici dominira voćni karakter vrlo zrelih zgnječenih malina a u ustima je nježnog tijela i nježnog inteziteta. Polusuhi stil vina koji ostavlja snažan dojam mekoće zbog ravnoteže koju vino postiže odnosom svježine i neprovrelog grožđanog šećera. Mineralnost koja u završetku bridi na jeziku povećava osjet svježine i traži novi gutlja rosea.


Uz jela srednje strukture poput slanijeg dalmatinskog pršuta, kulena srednje aromatike ili tune, srednje pečene, s crvenim paprom te za prilog crvenim njokima s ciklom i coulisom od jagode. Preporučuje se i zasebno kao meko pitko vino, voćnog i nenametljivog izričaja.